Kendini Kırmızı Haplı Zannetmek
Bu hatayı çoğu erkekte görüyorum. Kırmızı hapı öğrenen ve genellikle ayrılık gibi bir travmadan çıkan erkekler tipik olarak özgüvenli olurlar. Uygulamaya geçilmediği için şişirilmiş geçici bir süreçtir. Örneğin 30 yaşındaysanız en azından 10-15 sene koşullandırılmışsınız demektir. Kadın-erkek ilişki dinamiği yanlış öğrenilmiş ve kanıksanmıştır. Haliyle okuduğu-dinlediği yeni bilgilerle zihni tekrardan yapılanmaz. Aslında maskülen benliğiniz oradadır fakat yazılımı virüslüdür.
Bunu çoğu kişi anlamıyor. Zihnin yapılanması tekrardan inşa edilmesi belli bir süre gerektirir. Yani nasıl gitarı elinize aldığınızda Malmsteen gibi çalamıyorsanız kırmızı hapı öğrendiğinizde de hemen içselleştiremezsiniz, sadece bilginiz artar, temelde ise aynı insansınızdır. Bu yüzden üst bilinç süzgeci farkında olsa da içsel hareketleriniz hala mavi haplı olacaktır. Yani rasyonel ve akılcı düşünmekten uzaklaşacak hızlı şekilde dürtü-duygu-neden 3lemesine, feminen düşünce tarzına geri dönecektir. Dürtü sonrası hemen duygusal tepkiler vereceklerdir. Yani duygusal yatırım yaptığınız ilk kadında bütün kırmızı hap süzgecinizi kaybedersiniz. Oysaki mesele duygusal yatırım yapabildiğiniz kırmızı alarmlı kadınları elemeyi öğrenmektir, yoksa diğer kadınlara her erkek alfadır.
Böyle erkekler genelde ilk tanıştığı kadınlara öncelikle bilgili olduğunu satar fakat bu bilgisini asla kullanmaz. Karşı tarafı gereksiz şekilde kadın-erkek ilişkilerine çekmeye çalışır, haliyle “eşitlik” başta olmak üzere duymak istemediklerini işittiklerinde tepkisel yaklaşır ve o ilk buluşma kötü gider. Şunu unutmayın kimse sizin kırmızı haplı olmanızı, alfa olmanızı falan umursamıyor. Ancak o karakteri oluşturabilmişseniz, uygulayabiliyorsanız şansınız var. Kadınlara da inşa edilmiş niteliklerinizle “davrandığınızda” etkiliyorsunuz, “anlattığınızda” değil.
Gözlemlerimin biri de sevgili deneyimi az kişilerde, ilk duygusal yatırım ihtimalinde mavi hapa dönüşün çok hızlı olduğu. Kırmızı hapı öğrenmiş erkekler, başta her kadını yönetebileceğini hatta hatalı olarak onun üzerinde olduğunu düşünse de duygusal yatırım yapmaya başladığı anda bu düşünceleri silinir. Bir anda onu namusum gibi görebilir, ince çizgisi haline gelir. Oysaki toplasan 1-2 aylık dandik bir ilişkidir. Kız kendisine iyi davranmıştır ki normaldir. 6 ay geçmeden bir kadının zihinsel paternlerini ve alışkanlıklarını anlayamazsınız. Bir anda kırmızı alarmlar görünmez olur. Hatta kendisine hatırlattığınızda reddedilir çünkü o kadın artık kutsallaşmıştır. Tanıyordur onu, daha geçen gün müthiş bir cinsellik olmuştur mesela, kız kendisini sevdiğini söylemiştir. Buna “zehirlenmek” diyoruz. O zehir girdiğinde kanınız yavaş yavaş maviye döner. Ayrıca hiç kimse sizin namusunuz değil. Bu hatalı düşünceler o kadına yatırım yapmanıza neden olacaktır. Özetle bu saf bir mavi hap kafasıdır.
Çoğu erkek farklı olduğunu zannederken toplumdaki ortalama koşullanmış bir erkekten farksızdır. Kırmızı hapı içselleştirmiş bir erkek olaya sübjektif değil, objektif bakmalıdır. O kadını dışarıdan değerlendirebilmelidir. Çoğunlukla bu gerçekleştirilmez, kendisinin yetkin olduğuna inanır ve sonuçta kaçınılmaz son gerçekleşir. Aldatılır, terk edilir, umursanmaz ve “bütün kadınlar kaşar abi, bak o kadar ilgi verdik…” döngüsüne geri dönülür.
Kendinizi kırmızı hap konusunda yapılandırmak istiyorsanız, ilk göreviniz ben alfayım diye ortada dolaşmak değil, “rasyonel” olmayı, geçmişte yaşadıklarınızdan ders çıkartarak kendinize “feedback(geri dönüş)” sağlamayı başarmak olmalıdır. Aksi halde mankafa kırmızı haplı bir erkek olmaktan öteye gidemezsiniz.
Makaleye oy vermeyi ihmal etmeyin. Sitenin gelişmesi için sponsorumuz olabilirsiniz.
Karanlık rüya merhaba, yaşım 22 ve dün 6 aylık ilişkim sona erdi. Normalde çok alıngan ve hassas bir adamım, 20 yaşında Kırmızı Hap’ı bir kızın reddi sonucu intiharın eşiğine gelmemle okudum. Zaman içerisinde kadınlara yine ulaşamadım, hayatımda cinsellik yoktu ancak üniversite içerisindeki statümü, akademik başarılarımı arttırdım ve yurt dışı ile… Read more »
Bir kadının soğuduğunu veya eskisi kadar arzu duymadığını görüyorsan en iyisi yeni bir kadına geçmektir.